Tisdagen den 24 januari 2017Polskefolkets första dans för våren 2017 gästades av" Drömtriont" Knapp Britta Pettersson, Christina Ljunggren och Lars Ljunggren! Vi var tjugosju dansare som fick dansa till ljuvligt skön musik. Att två fioler och en cittra kunde låta så bra var en överraskning. Samspelet fungerade perfekt och polskorna  framfördes i mycket dansvänlig takt. Vi dansade till klockan blev åtta, då det fikades och sedan fortsatte vi att dansa till "Drömtrions" fantastiska dansmusik. Vi hurrade för musiken och sjöng "Ja må de spela i hundra år" som tack för en oförglömlig kväll. De har lovat att återkomma till hösten och det ser vi fram emot Här kan du lyssna till deras framförande av tre brudpolskor.

 

Tisdagen den 7 februari


Det var med stora förväntningar som Polskefolket hälsade Magnus Samuelsson välkommen till kvällens dans i Leksboda bystuga. Vi var tjugofem dansare söm njöt av bra dansmusik och inslaget av låtar norrifrån. Förväntningarna uppfylldes  med råge och Magnus har lovat att återkomma till hösten. Här kan du se och lyssna till en pols!

Tisdagen den 21 februari 2017


I kväll var det Polskefolkets husband "Rämjorna" som spelade upp till dans, dvs Ingrid och Anders Säbb, Eva Olsson och Hardy Lindström vilket garanterade en kväll med mycket dansvänliga låtar. Det blev många rättvikspolskor och några polskor som lämpade sig att dansa enligt Ture Bäckstams variant. Vi saknade några dansare som hade valt Röros i stället. De vet inte vad de missade!  Här kan du lyssna på en rättvikspolska

Fika till musikerna och städning efteråt fixades av familjen Sols

Tisdagen den 7 mars 2017

I kväll var det ett glatt återseende när Tobbes kök gästade Polskefolket i Leksboda bystuga. Åtta spelmän som framförde mycket dansanta låtar med bra tryck och stor spelglädje. Vi var tjugofyra dansare som stortrivdes och dansade till både gammeldanser, pols och polskor. Tobbes kök spelar på ett sätt som gör att dansen och musiken flyter ihop så det går lätt att dansa. Fika klockan åtta och sedan full fart till strax efter nio. Vi både hurrade och sjung "Ja må de spela" som tack för kvällens danser. Vi ser fram mot kommande spelningar.      Här framför de en bingsjöpolska!

Här är Lisbeth i full fart som kvällens städhjälte. Dessutom stod hon för fikat till musikerna.

Tisdagen den 21 mars 2017

Så var de tillbaks igen, en av Polskefolkets favoriter, nämligen Monica Sommarström, Hans Ehrling och Vikes Kalle Eriksson. Det blev en kväll fylld av härliga polskor förstås men också schottis, vals och pols. Polskefolket har som motto att "Musikerna spelar vad de vill och dansarna dansar hur de vill" och ibland kunde man se att dansarna dansade både rättvik-, boda- och bingsjöpolska till samma musik. Men alla var nöjda ändå! Vi fikade klockan åtta och Monika och Kjell stod för musikerfikat. Dansen fortsatte sedan till klockan nio då kvällen avslutades med polskan Uggelmyren, önskad av många
Här kan du lyssna till några polskor!.

Tisdagen den 4 april 2017

 Kvällens musiker var Britta Börjes, Anders Engström och Åke Wänn. De bjöd på en blandning av låtar från Enviken, Svärdsjö, Svartnäs och Falun men ocksä några valser och polketter. Vi var sjutton dansare som dansade av hjärtans lust.
Klockan åtta blev det en behövlig fikapaus och musikerfikat stod Bosse för. Sedan dans till strax efter nio då spelmännen avtackades med hurrarop och sång.   Här kan du lyssna på en polska som enligt Åke Wänn kallades "Polska efter morfar"

Tisdagen den 18 april 2017

Trioentä hette kvällens spelmän, dvs Monica Bjurström, Anna Nordin, Mikael Nordin och Hemrik Källbäcks, och det visade sig bli en något annorlunda danskväll. Alla dansare fick varsin numrerad lott som sedan skulle användas under kvällen. Henrik hade nämligen skrivit upp orkesterns repertoar på en tavla och dansarna fick sedan i lottnummerordning välja från tavlan  vilken typ av dans som skulle spelas En ide som uppskattades av dansarna. Vi fick välja mellan polskor från Västerdalarna, Österdalarna och Övrigt. Och det fungerade jättebra. Fika som vanligt klockan åtta ( Lena Lundkvist stod för musikerfikat) och sedan förtsatt dans till strax efter nio. En kväll som motsvarade våra förväntningar!
Här kan du lyssna till en pols och en mazurka!

Tisdagen den 2 maj 2017

Det var premiär för kvällens spelmän, Back Christina Kuismin och Täpp Jenny Nylander att spela tillsammans och till dans. Polskefolket hälsade dem välkomna och såg fram mot en spännande och varierande kväll i Leksboda bystuga. Och det blev det också. Härliga rättvikspolskor, leksandspolskor och orsapolskor blandat med gammeldanser i en väl avvägd blandning. Samspelet flöt perfekt mellan Jenny och Christina och dansvänligare polskor får man leta efter.Som tur är har de lovat att återkomma till hösten. Här spelar de en orsapolska!.